Пројекат дм инкубатор добитник специјалне ВИРТУС награде за филантропију

May 13, 2020

 

Захваљујући пројекту дм инкубатор који је спровела у протеклој години, компанија дм дрогерие маркт добитник је Специјалне награде за најиновативнији пројекат на конкурсу ВИРТУС награда за филантропију који је расписала Траг фондација, а за коју је номинована од стране фондација Фонд Б92 и Catalyst Balkans. Захваљујући пројекту дм инкубатор, компанија дм дрогерие маркт добитник је још два престижна признања - Националне награде Привредне коморе Србије за друштвено одговорно пословање „Ђорђе Вајферт“ и Признања за развој локалног предузетништва додељеног од стране Српске асоцијације менаџера.

Кроз пројекат дм инкубатор који је компанија дм покренула са партнерима, USAID-овим Пројектом за конкурентну привреду, Развојном агенцијом Србије, Националним удружењем за развој органске производње Serbia Organica и Факултетом примењених уметности, пружена је јединствена прилика  домаћим предузећима и старт-уп компанијама да своје иновативне производе, понуде локалном  тржишту у оквиру највећег дрогеријског ланца у Европи. У склопу пројекта  18 домаћих произвођача  развило је 57 иновативних производа уз свеобухватну помоћ професионалаца и ментора из области прехране, козметологије, асортимана, дизајна и маркетинга. Тако се њихови ексклузивни производи из сегмента хране и из сегмента козметике за негу и лепоту данас налазе на полицама свих 100 дм дрогерија у земљи. У оквиру дм асортимана који броји око 14.000 производа, преко 1000 производа је произведено у Србији.

Изграђена на темељима друштвене одговорности, компанија дм дрогерие маркт од почетка пословања у Србији пружа континуирану подршку заједници са циљем да допринесе друштвено економском развоју и унапређењу квалитета живота, као и да обезбеди помоћ најугроженијим категоријама становништва. Поред тога, компанија је током претходног периода реализовала и бројне кампање које имају за циљ подизање еколошке свести грађана и заштиту околине како би се средина у којој живимо очувала за будуће генерације.