Пројекат дм инкубатор награђен од стране Привредне коморе Србије

May 30, 2019

Компанија дм дрогерие маркт добитник је овогодишње Националне награде Привредне коморе Србије за друштвено одговорно пословање „Ђорђе Вајферт“ за пројекат дм инкубатор. дм Србија је освојила другу награду у категорији великих привредних друштава за пројекат дм инкубатор, који доприноси развоју домаће производње и конкурентности домаћих производа на српском тржишту. 

дм инкубатор покренут је 1. октобра 2018. године, а након пријављених 704 производа,18 домаћих произвођача добило је јединствену прилику да 57 производа из сегмента хране и козметике за негу и лепоту пласира на полицама више од 90 дм дрогерија широм Србије. 

Учесници овог јединственог пројекта добили су комплетну подршку при унапређењу својих производа кроз савете технолога, квалитативне едукације из области пословања од стране партнера пројекта као и подршку у развијању дизајна амбалаже и паковања од стране Факултета примењених уметности Београд.

Прва фаза пројекта је завршена 30. априла 2019. године, а први победнички производи биће доступни купцима од 15. јуна 2019. године. Закључно са 30. септембром 2019. године на полицама ће се наћи сви одабрани артикли. Подршка дм-а наставиће се и у наредној години, током које ће производи из дм инкубатора добијати пуну потпору кроз интерне и екстерне канале оглашавања.

Партнери дм-а у спровођењу пројекта су УСАИД Пројекат за конкурентну привреду, Развојна агенција Србије (РАС), Национално удружење за развој органске производње Сербиа Органица и Факултет примењених уметности, који су заједно са учесницима пројекта показали колико је важно да различити сектори заједно раде на изналажењу иновативних пословних решења.

Компанија дм дрогерие маркт, највећи дрогеријски ланац у Европи, је спровођењем дм инкубатора указала на важност подршке и сарадње са компанијама у развоју чиме је између осталог додатно обогаћен јединствен асортиман производа у дрогеријама. дм инкубатор може представљати пример бизнис модела чије успешно пословање утиче на економски развој Србије у целини.