Српски ментори држе обуке новим менторима у региону

Feb 05, 2019

Београд – 5. фебруар 2019. године – Током јануара, фебруара и марта месеца 2019. године, сертификовани ментори, запослени у 16 акредитованих регионалних развојних агенција (АРРА) у Србији одржаће обуке за нове менторе у земљама региона – Републици Српској и Федерацији Босне и Херцеговине.

У оквиру пројекта „Успостављање и промоција менторинг услуге за ММСПП у земљама Западног Балкана, фаза 2“ који реализује Развојна агенција Србије (РАС) уз подршку Јапанске агенције за међународну сарадњу (ЈИЦА), српски ментори одржаће обуке за нове менторе у  Републици Српској и Федерацији Босне и Херцеговине, и то обуке на радном месту у компанијама као и теоријске обуке у учионицама. 

Обуке на радном месту у компанијама ће бити одржане од стране 13 ангажованих српских ментора док ће вишемодуларне теоријске обуке за нове менторе одржати  7 тренера ментора из Србије. Теоријске обуке обухватиће следеће модуле: управљање људским ресурсима, маркетинг, управљање финансијама, вештине комуникација, управљање производњом, менторинг за зрела предузећа као и менторинг за почетнике.