VESTI

SME HUB Karavan ŠABAC

Feb 19, 2024

 

“Твоја фирма, светски добављач”

 

 

Поштовани,


SME HUB вас позива на SME HUB Karavan који ће се одржати у хотелу Слобода (сала Цер), Трг шабачких жртва бб, Шабац, 29. фебруара 2024. године са почетком у 12 часова.

Тема SME HUB Каравана који ће се одржати у Шабцу биће ”Како да локална фирма постане светски добављач”. Током интерактивног панела говориће се о потенцијалним сарадњама између малих и средњих предузећа и мултинационалних компанија, о уласку у SME HUB пројекат, финансирању трансформације бизниса и унапређењу МСП сектора, као и о другим важним питањима.

Директор SME HUB Александар Горачинов ће говорити о томе како доћи до бесповратних средстава за трансформацију пословања и који су критеријуми за улазак у базу добављача. Уз Горачинова, о својим искуствима и примерима добре праксе говориће Данијело Недић из мултинационалне компаније ZF, Марко Пауновић из мултинационалне компаније SIKA, као и Александар Марковић из ADORE-а.

Своје присуство можете потврдити путем линка кликом ОВДЕ, најкасније до 28. фебруара 2024. године до 13 часова.

 

Агенда догађаја

 

 

О пројекту SME HUB:
SME HUB
се бави трансформацијом пословања локалних фирми и подршком у партнерствима са мултинационалним компанијама.
Мисија овог пројекта је да трансформише пословање локалних фирми и пружи им подршку да се повежу са великим компанијама, а све то уз финансирање, односно бесповратна средства. SME HUB има буџет, који је вредан више од 7 милиона швајцарских франака, са намером да што већи број домаћих малих и средњих предузећа прође кроз процес пословне трансформације у наредних пет година.
Задатак SME HUB је и да мултинационалне компаније повеже са адекватним домаћим добављачима и да кроз анализу пословања, уз консултанте, финансира и координира модернизацију пословања и тако отклони све евентуалне препреке за успостављање даље сарадње.
Крајни циљ је да локално предузеће које је ушло у пројекат постане добављач мултинационалној компанији и на тај начин уђе на глобално тржиште.
SME HUB је продукт јавно-приватног партнерства Владе Швајцарске коју представља Швајцарска агенција за развој и сарадњу (SDC) и српске компаније ICT hub и представља важну спону у српској привреди и подршци малим и средњим предузећима у Србији.