VESTI

Србија на Сајму прехрамбене индустрије PRODEXPO 2024

Feb 05, 2024

На 31. Међународном сајму прехрамбене индустрије „ Prodexpo 2024“, који се од 5. до 9. фебруара одржава у Москви, учествује и 15 српских фирми

 

 

„Prodexpo“ је највећа и најзначајнија специјализована изложба прехрамбене индустрије у Русији и Источној Европи, у оквиру које се организују сусрети произвођача/извозника и дистрибутера и представника водећих малопродајних ланаца. Сајам годишње посети преко 70 хиљада посетилаца, а на овогодишњем сајму у Москви представља се  преко 2.150 излагача из 40 земаља.

Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије (ПКС), и ове године, су организовале наступ српских привредника. На националном штанду Србије, површине преко 160 м2, своју понуду представљају: ITN GROUP, Mambikom Agrar Ltd, NS BOMI, MASLI, Frucom Food, Stanić Company, Mlekara Šabac, COLD PRESSOK, Damar Confit, Samba coffee, Mlekara Ub, Mitsides Point, BUDIMKA, Strela i Jaffa Crvenka.

На претходно одржаном, јубиларном, 30. Међународном сајму прехрамбене индустрије домаће компаније оствариле су око 870 контаката и разговора, потписале 16 предуговора, док су договорени нови извозни аранжмани вредни више од шест милиона евра.

 

Електронски каталог компанија излагача доступан је ОВДЕ.