Српске фирме на Сајму намештаја и ентеријера INTERZUM у Келну

May 20, 2019

Развојна агенција Србије (РАС) и Привредна комора Србије у сарадњи са Швајцарским програмом за промоцију извоза (SIPPO), а уз подршку Европске мреже предузетништва (EEN), по први пут организују наступ српских компанија на сајму „Interzum“ који се одржава у периоду од 21. до 24. маја у Келну, Немачка. На специјализованом сајму „Interzum“ представиће се шест домаћих компанија из сектора дрвне индустрије.

Дрвна индустрија препозната је као једна од четири приоритетне индустријске гране са највећим потенцијалом за раст и развој па је  сајам Interzum 2019 права прилика за представљање домаћих произвођача паркета, прозора и врата, као и произвођача грађевинских елемената од дрвета и делова намештаја.

На националном штанду Србије производни програм представиће шест компанија: S.C.S. PLUS, Књажевац, чији производни програм обухвата седишта, наслоне, шкољке, плоче, делове намештаја, СУНЦЕ МАРИНКОВИЋ, Крагујевац, произвођач висококвалитетних прозора и врата, ТАRA Concept, Крагујевац која се бави израдом луксузних подних и зидних облога; TOPWOOD Београд, произвођач плочастог материјала и намештаја, као и врхунске столарије од дрвета; ZVEMIL, Бајина Башта, произвођач отпресака од буковог и тополовог блинд фурнира и ЕНТЕРО, Нова Пазова чија је делатност опремање ентеријера пословних простора и стамбених објеката.

Са циљем што боље припреме компанија које први пут излажу на сајму у Келну, SIPPO је ангажовао консултанта који је изабрао компаније на основу производног програма и капацитета.   У склопу припрема за што квалитетнији сајамски наступ, немачки стручњаци које је ангажовао SIPPO у марту су обишли све излагаче и помогли у одабиру узорака којима ће се компаније представити на водећем светском сајму намењеном добављачима из области дрвне индустрије.

INTERZUM  (www.interzum.com) представља водећи светски сајам намештаја и ентеријера, намењен добављачима у дрвној индустрији. Одржава се сваке друге године и може се похвалити великим бројем договорених пословних аранжмана. Простире се на 187.000м² у 10 излагачких хала и окупља више од 1.700 излагача из 60 земаља, а обиђе га више од 69.000 посетилаца.

Национални штанд Србије, величине 72м² налази се у Koelnmesse хали.