Српске компаније на сајму моде у Лондону

Jul 30, 2019

Представници шест домаћих компанија текстилне индустрије одржали су на сајму „Pure London – Pure Origin“ у Лондону више од осамдесет билатералних разговора и састанака са потенцијалним пословним партнерима, остваривши значајне контакте за пословну сарадњу у овој области. 

У оквиру сарадње Развојне агенција Србије и Швајцарског програма за промоцију извоза (SIPPO), уз подршку Привредне коморе Србије подржанје одлазаксрпских компанија „Amibo plus“ и „Boa“ из Ариља, „Kroko“, „Love manufacture“ и S&SAX из Београда и „Textil“ из Ужица, на једанод најважнијих сајмова женске, мушке и дечије одеће и репроматеријала, на коме је учествовало више од 1.300 излагача из 14 земаља, укључујући и водеће земље у текстилној индустрији Велику Британију, Италију и Турску...

Pure - London је водећи модни сајам у Великој Британији где се на једном месту представља читав модни ланац, од предива до готових одевних предмета: ниједан други сајам из ове области не промовише толико брендова, а све под једним кровом, хале „Olympia London“. Овај сајам нуди брендовима и модним дизајнерима прилику да их запазе неки од најзначајнијих трговинских ланаца у модној индустрији. 

Посебна предност сајма је и могућност едукације током његовог трајања, као и иновативна предавања на тему унапређења модне индустрије са разних аспеката уз актуелне информације о трендовима, бојама и материјалима.