Српски производи на сајму хране и пића у Дубаију

Feb 19, 2020

Четврти сајам у месецу фебруару, на коме излажу компаније из Србије у оквиру националног штанда, је међународни сајам хране и пића „Gulfood“ који се управо одржава у Дубаију. Од 16. до 20. фебруара, у хали Trade Centre Arena & Sheikh Saeed Halls и на штанду површине 108м2, 14 домаћих фирми презентује прехрабмени сектор на овој светски значајној изложби у Уједнињеним Арапским Емиратима и Заливском региону.

Развојна агенција Србије (РАС) и Привредна комора Србије (ПКС) организатори су националног штанда Србије на сајму „Gulfood“ где се тренутно представљајају компаније: MASTER FRUITS (Београд), PIK (Бечеј), SICOBERRY (Краљево), Фабрика дечије хране (Добановци), GMP (Јерменовци), MEDINO (Крњево), MAMBIKO AGRAR (Београд), PIP (Нови Сад), FRUVITA  (Београд), COLD PRESSOK (Београд), TISA COOP (Кањижа), FRIGO VRELO (Горња Краварица), NATURA GUSTO (Параћин), REAL RED RASPBERRY (Бечеј).

Још данас и сутра српске компаније моћи ће да представе своје производе и извозне капацитете потенцијалним пословним партнерима, увозницима и дистрибутерима за тржиште Уједињених Арапских Емирата (УАЕ), које увози око 80% прехрамбених производа, а скоро половину тога извозе даље у земље Залива и источну Африку.

„Gulfood“ (www.gulfood.com) се одржава сваке године, у Дубаји светском трговинском центру (Dubai World Trade Centre), а ове године слави 25. година постојања. Сајам посети више од 95 хиљада посетилаца из око 100 земаља који имају прилику да се упознају са производима чак пет хиљада излагача у осам сектора.

Након овог, следећи у календару сајмова за 2020. годину је сајам интегрисане електронике „Embedded World“, у Нирнбергу (Немачка) који се одржава од 25. до 27. фебруара.

 

Сајамску брошуру можете погледати ОВДЕ