ТЕКСТИЛНА И ОДЕВНА ИНДУСТРИЈА У BUYERS MISSION У ИСТАНБУЛУ

Oct 31, 2019

У организацији Развојне агенције Србије (РАС) и Истанбулске индустријске коморе (ISO), а у склопу активности Европске мреже предузетништва, у октобру месецу у Истанбулу одржани су пословни сусрети између представника кластера модне и одевне индустрије Србије FACTS, српских компанија и турских добављача.

Састанцима је присуствовало пет српских компанија - Луна, Мона, AMC, Beba kids, Гарман, а менаџер кластерa која је представљала компанију ИВКО. Са турске стране је приуствовало осам компанија.

На састанцима српске компаније биле су у улози купаца, а претходно су посредством организатора, РАС-а и ISO, фирме доставиле своје профиле и жељене листе набавке како би се на најадекватнији начин спојиле са добављачима, турским компанијама које одговарају њиховим пословним потребама.

Током боравка у Истанбулу компаније су кроз директне састанке направиле иницијални контакт, а у наредном периоду ће се видети и конкретнији резултати састанака.

Такође, представници РАС и Истанбулске индустријске коморе имали су више састанака на којима је било речи о раду и активностима обе институције и могућностима за даљу сарадњу у оквиру Европске мреже предузетништва (ЕЕН). Сарадња двеју институција ће се наставити у циљу организовања пословних сусрета, компанијских мисија и сличних догађаја, не само у домену текстилног сектора, већ и у другим секторима.