Успешан наступ српских компанија на специјализованом сајму из дрвне индустрије Интерзум 2019

May 29, 2019

Шест српских компанија из сектора дрвне индустрије успешно се представило на 60. међународном сајму за добављаче индустрије намештаја и ентеријера Интерзум 2019, који се одржао у Келну, од 21. до 24. маја 2019. године. 

У оквиру сарадње Развојне агенција Србије и Швајцарског програма за промоцију извоза (СИППО), уз подршку Привредне коморе Србије и ЕЕН мреже, Србија се по први пут представила на сајму Интерзум у Келну са националним штандом на коме су излагале следеће компаније: С.Ц.С. ПЛУС из Књажевца, СУНЦЕ МАРИНКОВИЋ из Крагујевца, ТАРА Цонцепт из Крагујевца, ТОПWООД из Београда, ЗВЕМИЛ из Бајине Баште и ЕНТЕРО из Нове Пазове.

Српски излагачи су одржали преко 400 билатералних разговора и састанака са потенцијалним пословним партнерима и остварили значајне контакте који ће довести до пословне сарадње у овој области.

Другог дана сајма је, у оквиру Европске мреже предузетништва, одржан и пословни форум за компаније из југосточне Европе И немачке компаније из области Северне Рајне-Вестфалије, након кога су две српске компаније склопиле предуговоре са пословним партнерима. 

Национални штанд је посетила И госпођа Бранислава Перин Јарић, генерална конзулка амбасаде Републике Србије у Дизелдорфу,  и у разговору са компанијама предложила модел будуће подршке у оквиру стварања добре пословне сарадње између реалног сектора дрвне индустрије Србије и регије Северне Рајне-Вестфалије.

Господин Владимир Маринковић, директор компаније Сунце Маринковић задовољан је првим наступом на овом сајму: ‚‚Ово је добар начин да се мала и средња предузећа интернационализују, као и породичне компаније које су у процесу транзиције и самим тим ојачају своју позицију на изузетно захтевним и профитабилним тржиштима."

Са преко 1800 излагача из 60 земаља, сајам Интерзум (www.интерзум.цом) представља водећи сајам за добављаче индустрије намештаја, који даје увид у најновије трендове, стварајући нову функционалност живљења у градовима и остварујући дугорочан утицај на производњу, продају и логистику у читавом производном ланцу индустрије намештаја и опремања ентеријера. Извор инспирације на сајму проналазе развојни центри, дизајнери, архитекте, констурктори, као и  сами произвођачи, а у фокусу овогодишњег сајма нашле су се најновије иновативне технологије површинске обраде дрвета.