VESTI

ВЕБИНАР - ИЗВОЗ ВОЋА И ПОВРЋА СА ЗАПАДНОГ БАЛКАНА

Feb 02, 2024

Први online FAO/EBRD догађај у овој години, организован у сарадњи са Развојном агенцијом Србије (РАС), окупиће аналитичаре, представнике академских и организација за подршку пословању, као и представнике секторске асоцијације и великих компанија у области извоза и пласмана воћа и поврћа на страна тржишта

 

Уколико сте произвођач или извозник у сектору воћа и поврћа, или учествујете у раду организација за подршку пословању и извозу у овом сектору, не пропустите вебинар “Извоз воћа и поврћа са Западног Балкана – Перспективе, трендови и изазови у 2024.”, који ће се одржати у 12. фебруара 2024. године, од 13:00 до 14:30 часова, на Zoom платформи.

У оквиру планираних панела, присутнима ће бити представљени резултати најновијих студија о ланцима вредности, као и покренута дискусија о систему подршке код извоза воћа из региона. Дискусија ће бити настављена у правцу сагледавања постигнутих резултата сектора у претходној години, али и анализе тржишних прилика за даљи развој, трендова и изазова пред произвођачима и извозницима воћа и поврћа у 2024. години.

По завршетку излагања, учесници ће имати прилику да поставе питања и покрену дискусију са говорницима о свим питањима у вези потенцијала, трендова, евентуалних ограничења за даљи раст сектора, али и очекиваним кретањима на светском тржишту воћа и поврћа.

Вебинар се организује у оквиру пројекта Организације за храну и пољопривреду Уједињених нација (FAO) и Европске банке за обнову и развој (EBRD) под називом "Подршка диверзификацији извоза пољопривредног и прехрамбеног сектора Западног Балкана и Источне Европе", који је усмерен ка пружању подршке домаћим компанијама у приступу новим тржиштима и јачању конкурентности пољопривредног и прехрамбеног сектора.

Регистрација за догађај је обавезна и бесплатна за све учеснике, доступна на адреси:

https://iamo.zoom.us/meeting/register/tZUrduugrzIsHte0ehRYQBtm-k1VZH_2V8dC#/registration

Након регистрације добићете mail са потврдом пријаве и link-ом за укључивање на радионицу.

Питања за консултанте можете да поставите пре почетка вебинара путем е-mail-a: marija.kabadajic@ras.gov.rs.

 

АГЕНДА ДОГАЂАЈА

 

Пројекат "Подршка диверзификацији извоза пољопривредног и прехрамбеног сектора Западног Балкана и Источне Европе" финансира EBRD у оквиру билатералне подршке Републике Италије кроз Централно-европску иницијативу (CEI) и Програм Европске уније за развој предузећа и иновација Западног Балкана (WB EDIF) и кофинансира UN FAO.