VESTI

SAJAM SVEŽEG VOĆA I POVRĆA „FRUIT ATTRACTION” 2024

May 09, 2024

Razvojna agencija Srbije i Privredna komora Srbije organizuju nastup srpskih privrednika u okviru nacionalnog štanda Srbije na predstojećem međunarodnom sajmu svežeg voća i povrća „FRUIT ATTRACTION” 2024, koji se održava u Madridu, Španija, u periodu od 8. do 10. oktobra 2024. godine

 

 

FRUIT ATTRACTION”  je jedan od vodećih međunarodnih sajmova proizvođača voća i povrća na svetu koji se svake godine održava u Madridu, Španija. U prethodnoj godini okupio je 2.000 izlagača iz 145 zemalja, dok je broj posetilaca iznosio preko 100 hiljada.

Ova prestižna svetska smotra svežeg voća i povrća, godinama unazad, omogućava srpskim izlagačima da promovišu svoje proizvode,  plasiraju ih na nova tržišta, kao i da se povežu sa novim poslovnim partnerima.

Pravo na učešće na ovom sajmu u okviru nacionalnog štanda imaju privredna društva i preduzetnici registrovani u Republici Srbiji koji se bave proizvodnjom svežeg voća i povrća.   

Popunjena, potpisana, overena i skenirana prijava, kao i skenirano Uverenje Poreske uprave Ministarstva finansija o izmirenju dospelih poreza primaće se do petka 24. maja 2024, elektronskom poštom na e-mail nina.mirkovic@pks.rs.

U slučaju prijavljivanja većeg broja učesnika prednost u rangiranju će zavisiti od:

  • Rast ostvarenog izvoza u 2023. godini u odnosu na 2021. godinu
  • Povećanje broja zaposlenih u 2023. godini u odnosu na 2021. godinu
  • Plasiran novi proizvod u prethodne tri godine
  • Posedovanje potrebnih sertifikata i standarda (za kompaniju i za proizvode)
  • Broj nastupa na sajmovima u organizaciji Komore i Agencije

Tekst Javnog poziva, kao i prateća dokumentacija dostupni su na stranici RAS.