Optimalni geografski položaj

Pozicionirana između Istoka i Zapada, Srbija predstavlja nezaobilaznu raskrsnicu puteva. Najvažniji putni pravci koji povezuju Evropu i Aziju, koridor VII - reka Dunav i koridor X - međunarodni autoput i pruga, ukrštaju se na teritoriji Srbije.

Povoljan prirodno-geografski položaj Srbije predstavlja komparativnu prednost za razvoj kopnenog, rečnog i vazdušnog saobraćaja i omogućava privlačenje tranzitnog saobraćaja. Prioritet Vlade Republike Srbije predstavlja izgradnja novih auto-puteva, modernizaciju železnice, kao i ulaganje u razvoj rečne transportne infrastrukture.

Drumski saobraćaj

Srbija predstavlja savršenu lokaciju za širenje poslovanja kompanija čiji je prioritet zadovoljstvo klijenata i vrhunski kvalitet usluge dostavljen u najkraćem mogućem roku.

Avio saobraćaj

 

Pored konstantnog ulaganja u kopneni i rečni saobraćaj, Srbija ne zaostaje ni u ulaganju u vazdušni saobraćaj. Srbija trenutno raspolaže međunarodnim aerodromima, u Beogradu – Nikola Tesla, Nišu – Konstantin Veliki i Kraljevu – Aerodrom Morava.

Aerodrom Nikola Tesla - Beograd

 

Aerodrom Nikola Tesla Beograd, udaljen je 18 kilometara od centra Beograda. Kao najveći aerodrom u Srbiji i važno čvorište vazdušne mreže u regionu. 26 avio-kompanija, više od 80 destinacija i blizu 8 miliona putnika u toku prošle godine potvrđuju da je Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu jedan od najdinamičnijih aerodroma u region.

Aerodrom Konstantin Veliki - Niš

Aerodrom u Nišu nalazi se na 4 kilometara od grada Niša, a zbog svoje povoljne lokacije i odgovarajućih vremenskih uslova, ovaj aerodrom često služi kao alternativni aerodromima u Beogradu, Prištini, Skoplju, Sofiji i Ohridu.