УСПЕШНЕ ПРИЧЕ

SIEMENS

Опште информације

Siemens AG је глобални лидер у области електронике и електротехнике, и са 379.000 запослених представља једну од највећих и најстаријих компанија на свету. У протеклих 170 година Siemens је препознатљив по техничким унапређењима, иновацијама, квалитету и поузданости производа и услуга које пружа у преко 190 земаља, и које интегрише у решења у области енергетике, индустрије, саобраћајне инфраструктуре и медицине, са фокусом на области електрификације, аутоматизације и дигитализације.

Пословање у Србији

Siemens је присутан у Србији 133 године (од 1887.), а 1996. је основан Siemens д.о.о. Београд са циљем да непосредним деловањем допринесе бржем опоравку и развоју привреде и инфраструктурних система у Србији.

Тренутно запошљава 2.000 људи, од чега чак 1.800 у фабрици ветрогенератора у Суботици.

У фабрици у Суботици се производи око 120 DD сегмената недељно, а 2019. године је током „ramp up“ фазе постављен рекорд када је, као брз одговор на повећање наруџбине од стране купца, уз велико залагање свих запослених, произведено 180 сегмената за недељу дана.

Као саставни Siemens-а, Smart Infrastructure Србија на паметан начин спаја енергетске системе, зграде и индустрије, побољшавајући начин живота и рада, у циљу значајног побољшања ефиканости и одрживости. Siemens Digital Industries је водећи иноватор у индустријској аутоматизацији и дигитализацији.

Continental Група

Детаљније